Schilderijen

Een schilderij ontstaat vanuit automatisch schrift, waarna Jolanda laag over laag werkt . De kleuren zijn gekoppeld aan een klank/toonhoogte, d.m.v. haar in 1985 ontwikkelde klankkleurencirkel..

Op maandag 13 februari 2023 schildert Jolanda delen over met ceruleum blauw en titaan wit en Jolanda kijkt heel anders naar het schilderij dat ze eind januari was begonnen. Jolanda: "Ik startte met de vraag, kom ik weer terug bij het visualiseren van de mens?,  Doorbreek ik nu mijn huidige vormgeving?, heb ik weer nieuwe stappen gemaakt?  Ik bekijk het schilderij  en raak ontroerd, ik ben stil en ik kijk. Mijn gedachten gaat naar alle mensen in Turkije en Syrië  daar waar de aarde op 6 februari 2023 in beweging kwam".

Bijzonder is dat dit schilderij, verbonden aan de aardbeving in Syrië en Turkije tot 2 keer in het jaar 2023 Jolanda heeft geëmotioneerd. Op 8  september hangt Jolanda het schilderij op in de grote Kerk in Steenwijk tijdens Kunst in de kop. Op zaterdag 9 september worden we wakker met het bericht dat er in Marokko een aardbeving heeft plaatsgevonden. Op dinsdag 10 oktober hangt Jolanda het schilderij op in Museum Nagele, woensdagochtend 11 oktober vind een 2de aardbeving plaats in Afghanistan.