Planning en publicaties

 

Geplande exposities voor het jaar 2023

 

8 juli 2023

Deelname aan The Colorfield Performance te Elst, in 1 dag een schilderij met behulp van acrylverf maken op een paneel van 1.20m bij 1.20 m. Zonder gebruik te maken van zwart.

 

19 juli t/m 30 augustus

Groepsexpositie 'Wisselwerking" in Galerie de Vermaning aan de Onnastraat te Steenwijk. Samen met haar kleindochter Thirza ( net 3 jaar) heeft Jolanda een schilderij gemaakt die dan te zien is.

 

vanaf 8 september Kopje Cultuur

Is het werk in wederom een groepsexpositie te zien in de grote kerk van Steenwijk. Opening van de expositie waarbij wij als beeldend kunstenaars zullen vertellen over ons werk is op vrijdag 8 september vanaf 18.30 uur in de grote kerk in Steenwijk

Voor publiek is ns werk het hele weekend te zien en vervolgens zullen scholen uit Steenwijk en omgeving de expositie bezoeken. tot vrijdag 15 september.

 

7 en 8 oktober Atelierweekend

 

Van 15 oktober tot eind december

Is een deel van het werk van Jolanda te zien in museum Nagele, tijdens een groepsexpositie met als thema:

"Onderste boven'

 

2024

Feest van de Geest

 

 

 

 

 

Kunst in de Kop 2023, groepsexpositie in de grote of St Clemenskerk

Het beeldende werk van Jolanda brengt heel wat te weeg in de grote kerk in Steenwijk. Het vloer object vraagt om meer bescherming, tijdens de opening van de expositie liep een man over het werk heen, helaas schade, gelukkig kon ik het vrij eenvoudig herstellen.

Zaterdag ochtend liepen er bij een toeschouwer de tranen over zijn wangen, hij was hevig geëmotioneerd bij het zien van het vloer object, een beeld dat toch enige discussie oproept.

Zo was er een vrouw die boos werd omdat ook het portret van Benjamin Netanyahu was afgebeeld, helaas was ik op dat moment niet aanwezig.

 

Publicatie 15-08-2023

Dan is het zover, eindelijk kan ik de uitdaging aangaan met mezelf, in 1 dag een schilderij maken, zonder zwart te gebruiken.

Ik heb me goed voorbereid, denk ik, heb me verdiept in de geschiedenis van Elst, die een prachtig verhaal over de Romeinse tijd, en over de patroonheidigdom Werenfried van Elst, die na zijn dood in een bootje p de rijn gelegd om door het lot te bepalen waar hij begraven moest worden.

Dit wordt het thema van mijn werk.

Na geïnformeerd te worden door Dirk Hazke kunnen we beginnen. En eerlijk gezegd merk ik dat ik nerveus ben.... vervelend maar op het moment dat ik Ik zet mijn idee op en begin het uit te werken verdwijnt mijn spanning.

Het zou een warme dag worden dus heb ik veel vocht bij me om te drinken, boven ns worden doeken geplaatst zodat we niet in de felle zon staan te werken.... maar toch

De warmte wordt voor mij een derde uitdaging, ik merk dat ik het fysiek niet verdraag, ga regelmatig zitten om te voorkomen dat ik flauw ga vallen.  De uitdaging geen zwart gebruiken is goed te doen, maar de strijd tegen de tijd wordt extra moeilijk door de hoge temperatuur waarin wij moeten werken, 34 graden. Om half 4 stop ik, ik kan niet meer. Ik heb de uitdaging duidelijk verloren.

Had ik maar zo...., of had ik niet beter dit....

Enorm teleurgesteld boos op mezelf en verdrietig druip ik af.

Publicatie 2022 :