Planning 

Geplande exposities 2024

Pauze juni 2024 tm december 2024 Tijd om nieuwe ideeën uit te werken, en contacten te maken.

Feest van de Geest Met het thema troost exposeer ik in de Pancratiuskerk te Diever. 9, 11, 12, en 18, 19 en 20 mei 2024 

Voor mij heel bijzonder omdat mijn vader vaak met zijn koor zong in deze kerk, ook speelde hij dan op zijn trompet.  Ook voor mijn moeder zal dit heel bijzonder worden.

 

Lente Expositie 2024 - VERBINDING

Hierbij nodigen wij u met veel genoegen uit aanwezig te zijn bij de officiële opening van de Lente Expositie 2024 VERBINDING van Kunstwerk! in de Stellingen (KWIDS) in Noordwolde (Frl.) op zondag 10 maart a.s. om 14.00 uur 

De opening wordt verricht door de mevrouw Marjolein Rink. Zij is voorzitter van Corso Frederiksoord en muziekvereniging VCE Westerveld en vanuit haar eigen onderneming o.a. actief als manager van Ondernemend Westerveld en eigenaar van de Drentse Fietspruverij, fietstochten in samenwerking met ondernemers en eerdere routes ook met kunst(enaars). Bij de opening zijn de exposerende kunstenaars voor het merendeel aanwezig. De expositie en de opening zijn vrij toegankelijk. 

Kunst verbindt mensen en dus is het thema VERBINDING niet zomaar een thema. In onze tijd is de echte verbinding moeilijker te verwekelijken. Wij zijn ons er meer van bewust dat in “real life” verbinding iets van ons vraagt. Het achter slot en grendel opsluiten van mobiels op scholen, is actief beleid geworden om jongeren te stimuleren meer met hun omgeving het contact aan te gaan. Kunst is bij uitstek een van de uitingen die niet zonder uitwisseling kan. Kunstenaar, publiek en kunstwerk zijn met elkaar verbonden. Je vindt het mooi, ontroerend, indrukwekkend of minder aansprekend. Wanneer wij deze emotie delen met anderen ontstaat er verbinding en kan er een interessant gesprek uit voortkomen. Er vindt door het kijken naar kunst contact en uitwisseling plaats. Wat beweegt de kunstenaar en wat zijn de verhalen achter de kunstwerken, is er mijn eigen verhaal. Vaak levert dat nieuwe inzichten of veranderingen in onze beleving op, waardoor wij anders gaan voelen  en kijken naar onze omgeving. 

De expositie (8 maart t/m 12 mei) is geopend van vrijdag t/m zondag van 13 - 17 uur, 1ste Paasdag geopend.

Vrijwilligers en Bestuur Kunstwerk! in de Stellingen

Geplande exposities 2023

8 juli 2023

Deelname aan The Colorfield Performance te Elst, in 1 dag een schilderij met behulp van acrylverf maken op een paneel van 1.20m bij 1.20 m. Zonder gebruik te maken van zwart.

19 juli t/m 30 augustus

Groepsexpositie 'Wisselwerking" in Galerie de Vermaning aan de Onnastraat te Steenwijk. Samen met haar kleindochter Thirza ( net 3 jaar) heeft Jolanda een schilderij gemaakt die dan te zien is.

vanaf 8 september Kopje Cultuur

Is het werk in wederom een groepsexpositie te zien in de grote kerk van Steenwijk. Opening van de expositie waarbij wij als beeldend kunstenaars zullen vertellen over ons werk is op vrijdag 8 september vanaf 18.30 uur in de grote kerk in Steenwijk

Voor publiek is ns werk het hele weekend te zien en vervolgens zullen scholen uit Steenwijk en omgeving de expositie bezoeken. tot vrijdag 15 september.

7 en 8 oktober Atelierweekend

Van 15 oktober tot en met 24 december  Met samen nog 9 leden van de Kunst Kring Steenwijkerland exposeert Jolanda in museum Nagele, We hebben voor het thema

Ondersteboven gekozen

_

Publicaties

Onderste Boven in Nagele van 15 oktober tot en met 24 december 2023

Ik en mijn telefoon, het filmpje is in samenwerking met Lianne Smit gemaakt. Momenteel studeert Lianne aan Artez in Arnhem.

Hierboven:  Foto's gemaakt door Hailey van der Velde

Hieronder een mooie recensie dat in de Meppeler Courant van maandag 6 november 2023 stond.

Kunst in de Kop 2023, groepsexpositie in de grote of St Clemenskerk

Het beeldende werk van Jolanda brengt heel wat te weeg in de grote kerk in Steenwijk. Het vloer object vraagt om meer bescherming, tijdens de opening van de expositie liep een man over het werk heen, helaas schade, gelukkig kon ik het vrij eenvoudig herstellen.

Zaterdag ochtend liepen er bij een toeschouwer de tranen over zijn wangen, hij was hevig geëmotioneerd bij het zien van het vloer object, een beeld dat toch enige discussie oproept.

Zo was er een vrouw die boos werd omdat ook het portret van Benjamin Netanyahu was afgebeeld, helaas was ik op dat moment niet aanwezig.

 

Publicatie 15-08-2023

Dan is het zover, eindelijk kan ik de uitdaging aangaan met mezelf, in 1 dag een schilderij maken, zonder zwart te gebruiken.

Ik heb me goed voorbereid, denk ik, heb me verdiept in de geschiedenis van Elst, die een prachtig verhaal over de Romeinse tijd, en over de patroonheidigdom Werenfried van Elst, die na zijn dood in een bootje p de rijn gelegd om door het lot te bepalen waar hij begraven moest worden.

Dit wordt het thema van mijn werk.

Na geïnformeerd te worden door Dirk Hazke kunnen we beginnen. En eerlijk gezegd merk ik dat ik nerveus ben.... vervelend maar op het moment dat ik Ik zet mijn idee op en begin het uit te werken verdwijnt mijn spanning.

Het zou een warme dag worden dus heb ik veel vocht bij me om te drinken, boven ns worden doeken geplaatst zodat we niet in de felle zon staan te werken.... maar toch

De warmte wordt voor mij een derde uitdaging, ik merk dat ik het fysiek niet verdraag, ga regelmatig zitten om te voorkomen dat ik flauw ga vallen.  De uitdaging geen zwart gebruiken is goed te doen, maar de strijd tegen de tijd wordt extra moeilijk door de hoge temperatuur waarin wij moeten werken, 34 graden. Om half 4 stop ik, ik kan niet meer. Ik heb de uitdaging duidelijk verloren.

Had ik maar zo...., of had ik niet beter dit....

Enorm teleurgesteld boos op mezelf en verdrietig druip ik af.

Publicatie 2022 :