Beelden en installaties

Als ik de ruimte wil gebruiken maak ik of gebruik van de stilte en zijn de beelden gemaakt van, brons, steen of keramiek. En bij installaties maak ik vaak gebruik van geluid en materialen zijn daardoor wisselend.

Installatie 2022: Mondkapjes in de prullenbak!  In de Covid periode  viel het mij tijdens wandelingen met mijn hond door het natuurgebied de Weerribben op dat er wel heel veel mondkapjes weggegooid werden. Mijn hond apporteerde ze regelmatig. Reden voor deze installatie.

Installatie 2022: 'VIER HET LEVEN'  was alleen te zien op 17 augustus in galerie de Vermaning dat is gevestigd in de Doopsgezinde kerk in Steenwijk. Je hoort het geluid van een hartje van een nog ongeboren kindje, in blijde verwachting. Je ziet ballonnen, het gevoel van een feestje vieren komt boven. Op de ballonnen lees je woorden die staan voor situaties in je leven die niet echt feestelijk zijn zoals: egoïsme, verdriet, pijn, afgunst, oorlog, Oekraïne, kindermishandeling, onbegrip, strijd, kanker, ziekte.  Deze woorden kwamen bij me op tijdens het gesprek dat ik met de mensen mocht hebben die vanuit de doopsgezinde kerk plaats namen aan de koffietafel.

Installatie 2023:   'Verdriet'  Ooit waren het kleine kinderen: Vladimir Poetin, Kim Jong-un, Benjamin Netanyahu en Bashar al-Assad. Misschien ken u in gedrag vergelijkbare personen:   Brons op cirkel van PETG 2023