Huidige werk

Van laag op laag, weghalen en toevoegen en uiteindelijk de ruimte in.

Vanuit het schilderen ga ik de ruimte in, de vormen die op mijn schilderijen zijn ontstaan mogen van mij een eigen leven gaan leiden. Deze vormen kunnen uitgevoerd zijn in brons, klei, steen of in combinatie.

In beweging gekomen, de beelden dat ik vanuit mijn schilderijen in  brons en klei heb gemaakt,  zorgen voor de roep om meer ruimte, er liggen 2 installaties klaar die uitgevoerd moeten worden.

Vanuit deze installaties kan ik weer verder.

De vreemde vogel die ik in het werkproces ook wel hysterische vogel heb genoemd, gegoten volgens de cire perdue methode heeft voor de bronsgieter toch wel voor wat kopzorgen gezorgd. ook de gekozen koude patina was niet makkelijk aan te brengen. De vreemde vogel staat op een marmeren plaat en enkele lagen hout. deze lagen verwijzen naar mijn manier van schilderen.

Strijd tegen Corona Bestaat uit vechtende wezens, ongrijpbaar. ze kunnen elkaar afstoten maar ze kunnen ook muteren, dit is dan ook gebeurt, weer weer een lockdown, kan een mondkapje ons voldoende bescherming geven?

Mondkapjes aan de kapstok, in de prullenbak. Waar laat je al je mondkapjes, een vriendin vertelde mij dat ze aan de kapstok hangen. Tijdens mijn wandelingen met mijn hond door het natuurgebied de Weerribben tref ik met enige regelmaat mondkapjes aan die door de vorige eigenaar achteloos zijn verloren. Mijn hond mag er graag mee spelen.  Hoe moeilijk is het om.....

-+